Park Van Ness

Washington, DC

“...the interior spaces combined with the incredible views of the park will make this building one of DC’s best addresses.”

This project revitalized a rather bleak portion of Washington, DC’s Connecticut Ave in the Van Ness neighborhood by replacing a midgrade commercial building with a vibrant mixed use development.

The existing surface parking lot was replaced with a landscaped court. The building massing has been sculpted to reveal a view from the landscaped courtyard out to Rock Creek Park behind the building. The considerable change in grade from the street level down to the park allows for 11 stories of prime view residential units on the back while maintaining a sensitive 6 stories of height at Connecticut Ave.

The combination of quality design for both the exterior facades and the interior spaces combined with the incredible views of the park make this building one of DC’s best addresses.

Visit project website

Project Data

290,000 sf total project area
271 units
220 below grade parking spaces
fitness center
party rooms
rooftop pool
10,000+ sf of neighborhood friendly retail

Services

Bidding Administration
Stakeholder Meetings
Site Plan
Massing Models
Code Analysis
Architectural Design
Feasibility/Yield Analysis
Public Hearing
Zoning/Entitlement
Sustainable Development
Transit Oriented Development
Unit Plans
Renderings/Models
Building Information Modeling

award

Delta Associates Awards for Excellence

award

NAIOP DC | MD Awards of Excellence

award

Congress for the New Urbanism Charter Award

Torti Gallas + Partners understands how to integrate and transform neighborhoods for the connected world.

View more projects
Stay Connected